Perfectiune la fiecare espresso – un accesoriu important, TAMPERUL!

tamper automat

Perfectiune la fiecare espresso – un accesoriu important, TAMPERUL!

Probabil ai auzit de tamper, nu ai cum sa fii home barista necunoscand ce este acest instrument. Pentru ca si accesoriile sunt importante cand prepari o cafea, a venit randul tamperului sa fie adus in lumina reflectoarelor. Iti detaliem importanta acestuia, de ce sa nu il  subestimezi, dar si care sunt tipurile de tampere pe care le poti comanda de la Edream! 

Ai nevoie de tamper, pentru a aplica presiunea necesara pe suprafata cafelei macinate. Ai nevoie de acest proces pentru o extractie perfecta a aromei. De altfel, de acest pas se leaga si calitatea produsului finit, dar si gustul perfect. Pentru cei care au gustat intr-un moment al vietii lor o cafea amara sau acra, ei bine de vine este si cum a fost tamparea facuta, astfel incat extractia compusilor aromatici din cafea sa fie pusa in evidenta. Gustul amar este posibil sa fie cauzat de supra-extractie, pe cand cel acru este semn clar al sub-extractiei.

Asadar, consistenta shoturilor de espresso constau si in utilizarea unui tamper in procesul de preparare. De altfel, in cafenelele de specialitate, tamperele sunt utilizate ca o asigurare a faptului ca indiferent cine preparara cafeaua, calitatea produsului este mereu aceeasi.

Cate tipuri, tot atatea preferinte – afla despre generatia noua de tampere

Stii ca un tamper este bine proiectat, este un accesoriu de calitate, cand il folosesti. Scopul este acela de a reduce din efort, dar si de a limita vreo accidentare. Creat sa usureze munca, sa fie usor de  folosit, un tamper poate fi ales din gama celor clasice si nu numai. Ai 3 variante, cele clasice, cele cele dinamometrice si nu in cele din urma amintim despre tamperele automate, Disko.

Ce are special tamperul atomat Eureka Disko? Este upgradul pe care tamperele clasice il au, un accesoriu modern, adaptat pentru barista profesionisti. Scopul este acela de a eficientiza modul de lucru, astfel incat in final sa fie obtinuta extractia optima. Disko este de asemenea apreciat pentru controlul avansat. Dispune de functii care permit sa faci ajustari, sa ai precizie si consistenta in tasare. Este un instrument de baza mai ales in cafenelele aglomerate, pentru ca permite si ajustarea timpului alocat pentru prepararea cafelei, fara sa grabesti si sa compromiti calitatea. Procesul de tampare devine mai rapid si mai eficient.

Ce tip de tamper sa aleg?

Partea importanta la un tamper este talpa sa, asadar asigura-te ca este un accesoriu din inox, de calitate, iar dimensiunea sa este potrivita. Cat despre maner, aici este vorba de preferinte personale.

Un tamper clasic, cu maner din lemn spre exemplu, este alegerea celor care abia ce experimenteaza ce inseamna sa fie barista. Pe cand cele dinamometrice vin cu o imbunatatire si anume te asigura ca de fiecare data forta tamparii va fi egala si optima. In final, vorbim de cele automate in cazul celor care sunt dispusi sa investeasca in accesorii si aparatura profesionala, pentru coffee shop sau chiar acasa. Cu cele automate, poti seta si presiunea de tampare.

Mai mult decat a fi un pasionat si entuziast al cafelelor aromate si perfect preparate, iti place sa fii atent la detalii. Ei bine, in lumea aceasta tocmai detaliile fac marile diferente si influenteaza in  mod direct rezultatele. Daca si tu esti in cautarea perfectiunii iti recomandam aceste accesorii pentru a fi barista modern. Ai de partea ta si tehnologia moderna, dar si un furnizor de baza. Am testat produsele, pentru a pune la dispozitia clientilor nostri doar ce e mai bun din toate. Ai in gama noastra tampere de diferite dimensiuni gandite pentru o precizie cat mai buna, de la cele de 53 la cele de 57 sau 58.5 mm. Ai nevoie de consiliere pentru alegerea pe care urmeaza sa o faci?

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău e gol.Înapoi la magazin