Gustul divin al cafelei de specialitate – cum sa o alegi si unde o poti (de)gusta

cafeaua de specialitate

Gustul divin al cafelei de specialitate – cum sa o alegi si unde o poti (de)gusta

Orice pasionat de cafea cunoaste subtilitatile unei cafele de specialitate. Insa, daca ti-ai dori sa-ti reimprospatezi memoria sau ai inceput sa-ti dezvolti placerea de a te bucura de o cafea de specialitate, afla ca in spatele fiecarei cani de cafea se afla o adevarata stiinta. In acest articol vom aprofunda subiectul cafelei de specialitate.

Acest concept a fost dezvoltat incepand cu secolul XX, iar de atunci s-a raspandit in toata lumea, ajungand ca boabele de cafea sa aiba profiluri si note de nisa a gustului. Totusi, cu ce se deosebeste cafeaua de specialitate cu cea din comert?

O scurta definitie a cafelei de specialitate

Cafeaua de specialitate nu trebuie confundata cu cea premium sau gourmet – acesti termeni sunt strict de marketing si nu au criterii pe care sa se bazeze. O cafea de specialitate este punctata de o asociatie cu expertiza in cafea (Specialty Coffee Association – SCA) si trebuie sa aiba un scor de peste 80 in functie de criteriile acestora, scorul maxim fiind 100.

De asemenea, aceste boabe sunt cultivate in zone climate diverse, ce confera note diferite de gusturi. Aromele sunt specifice zonelor in care sunt crescuti arborii de cafea, datorita tipului de sol. De exemplu, doua tari cunoscute din care provin astfel de boabe sunt Brazilia si Kenya.

Exista peste 75 de specii de cafea in intreaga lume, fiecare cu profilul ei. Asadar, este greu de ales. In general, fiecare punga ce contine boabe de specialitate va oferi sugestii de preparare si notele de gust la care sa te astepti atunci cand o cumperi. Pe cafeaua de specialitate se pune accent si cat de usor este de aflat locul de provenienta; consumatorii pot descoperi cu exactitate detalii precum ferma la care au fost cultivate boabele, altitudinea la care aceste au crescut sau ce metode au fost folosite in procesare.

Cat despre Europa, consumul de cafea de specialitate a crescut din ce in ce mai mult in ultimele doua decenii. Astfel, cererile pentru aceste boabe au fost si ele in crestere, ceea ce a adus la dezvoltarea acestei nise, a cafenelelor si a producatorilor ce servesc cafea de specialitate. Odata cu ele, au aparut si modalitati diferite de prepararea cafelei, alaturi de aparatura din ce in ce mai performanta pentru a crea stiinta exacta de care noi ne putem bucura in fiecare dimineata. Procesul poate fi pe cat de simplu in aparenta, pe atat de complex, de fapt.

La Edream suntem exigenti in sortimentele de cafea puse la dispozitie

La Edream ne mandrim cu o selectie diversa de prajitori, fie romani sau straini, precum Beanbros, A Roastery sau Cuppino, dar si alti producatori care ofera cafea de specialitate, proaspat prajita. De asemenea, ne pasa de mediul inconjurator, iar cafeaua pe care o veti gasi la noi va fi aleasa din surse etice de cultivare.

Calitatea este pe primul loc, iar de aceea am ales cu minutiozitate produsele din catalogul nostru, pentru a oferi o experienta ca la carte in domeniul cafelei. Daca mirosul de cafea te imbie si iti face pofta atunci cand iti gadila nasul, te invitam sa incerci pe pielea ta aceasta calitate. Incearca un espresso single origin prin care sa deslusesti identitatea boabei de cafele!

In noile noastre cafenele, vei putea sa te bucuri de cafea de specialitate, preparate in mod profesionist de un barista care se mizeaza pe calitatea din fiecare boaba. Pe scurt, produsele pe care le vei gasi si in magazinul online dar si in cafenele vor intruchipa maiestria  artizanala a acestei cafele intr-o adevarata arta ce expune gusturi in fiecare cana de cafea.

Viziteaza-ne si vei descoperi o lume noua!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău e gol.Înapoi la magazin