Sa vorbim despre decalcifierii espressoarelor si mentenanta rasnitelor
De ce cafeaua nu mai este atat de savuroasa ca la inceput? De vina poate fi calitatea boabelor, calitatea apei sau chiar aparatul. Acesta are nevoie de mentenanta corespunzatoare, avand in vedere ca in 98% dintre cazuri particule de clor afecteaza aparatul in interior.
Mentanta aparatelor de cafea si in mod special decalcifierea espressoarelor este de interes pentru public. Vorbim despre calitatea apei care duce la formarea de sedimente depuse pe componentele aparatelor. Particule chimice precum clorul afecteaza si pot influenta chiar si gustul produsului final. Este evident ca particulele de orice fel pot bloca orificiile aparatului de cafea, performanta acestuia este scazuta.
Preventia!
Pana cand sa tratam, ar fi bine sa evitam, sa prevenim. Ne spune orice medic si se aplica in multiple cazuri. Pana cand sa fie nevoie de mentenanta completa, decalcifiere si alte tipuri de proceduri aplicate pentru a curata un aparat de cafea prevenim depunerea diverselor particule. Un filtru montat pe traseul de alimentare va fi de folos. Acesta va fi schimbat regulat.
Cu toate acestea, nici filtrele nu pot garanta ca vor filtra 100% apa. Apa din anumite zone are mai mult carbonat de calciu sau magneziu. O astfel de apa va lasa depuneri pe toate suprafetele dupa incalzire. Insa substantele acestea sunt solubile si nu vor afecta gustul apei si nici cel al cafelei.
De preferat sa aveti un filtru pentru apa folosita la orice tip de aparat sau electrocasnic.
Decalcifierea
Procedura de decalcifierea trebuie realizata indiferent de tipul de espressor pe care il aveti. Cu toate acestea, frecventa acesteia depinde si de calitatea apei folosite.
In cazul espressoarelor manuale este nevoie de backflush, iar acest lucru se va realiza utilizand o pudra speciala si sita blind. Pentru curatarea rasnitelor veti gasi in ofertele noastre pudra pe baza de orez.
In cazul aparatelor automate situatia este diferita. De aceasta data veti avea nevoie de tablete pentru degresare si pudra pentru curatare circuitul de lapte.
Intrebari frecvente si griji despre cum se va realiza decalcifierea espressoarelor
- Poate fi curatat aparatul si altfel?
Curatarea eficienta implica numaidecat utilizarea unor produse special concepute. Altfel calcarul nu se va indeparta eficient.
- La ce solutie apelam pentru a avea apa mai putin dura?
Pentru a controla duritatea apei aveti nevoie de filtru sau de un sistem de tratare a apei, fie prin rasina regenerabila, fie prin osmoza inversa. Calitatea apei este ingredientul cheie atat in ceea ce priveste gustul unei cafele, cat si cat de bine rezista un aparat de cafea.
- Cat de des trebuie facuta curatare/decalcifiere?
Daca vorbim de aparat de cafea de uz casnic procedurile pot fi efectuate o data la 2-3 saptamani si saptamanal la cele profesionale. Depinde de frecventa utilizarii aparatului.
Cat despre curatarea in sine, despre decalcifiere, preferati sa va lasati pe mana unui specialist. Cautati solutii mai intai de toate de la furnizorul de echipamente, de aparatura pentru prepararea cafelei. Daca sunt banuieli ca depunerile de calcar ar putea fi cauza pentru care un epsressor functioneaza mai greu sau mai zgomotos cereti unui specialist metoda optima de curatare, in functie de tipul de aparat de cafea pe care il detineti.
Comments (1)
Articole sau recenzii de calitate este importanta pentru a atrage vizitatorii sa viziteze site-ul, asta este ceea ce ofera acest site.