Tamperele – ce rol au in prepararea cafelei?

Obtinerea unei cafele aromatice depinde de combinarea armonioasa a mai multor elemente, nu doar de alegerea boabelor potrivite si a unui aparat bun. Accesoriile sunt alte elemente care fac diferenta intre o cafea buna si una aromata, perfecta. Cu accesoriile potrivite, vei obtine rezultate pe masura asteptarilor tale. 

La ce te ajuta un tamper? In procesul de preparare al cafelei, ai nevoie de un tamper pentru a presa in mod adecvat cafeaua macinata in portafiltru. Desi pare o actiune simpla, de care ai putea sa te lipsesti, afla ca este esentiala in prepararea cafelei tale. Un espresso este influentat de finetea macinarii boabelor de cafea, de cantitatea de cafea folosita si de cat de bine a fost presata cafeaua in portafiltru. Prin presarea adecvata a cafelei macinate, apa fierbinte va ajunge in mod uniform la toata cantitatea de cafea folosita, ducand la extractie mult mai bogata si mai delicioasa. Daca nu este presata bine cafeaua, aroma si taria se pot pierde, rezultand un gust mult mai diluat.

De ce sa tii cont in alegerea unui tamper bun?

Cand vine vorba de alegerea tamperului, trebuie sa tii cont de doua lucruri principale: marimea si materialul. 

Ai grija la alegerea marimii, ea trebuie sa se potriveasca portafiltrului aparatului tau. Daca alegi unul prea mic, nu o sa poti presa cafeaua corect, iar unul prea mare nu va incapea in portafiltru si nu o sa te poti ajuta de el. Uita-te la diametrul acestuia atunci cand il alegi. 

De alegerea materialului depinde durabilitatea tamperului. Daca vrei sa te bucuri cat mai mult timp de acelasi tamper, alege unul dintr-un material rezistent. La noi gasesti tampere din aluminiu si lemn. Alege ceva care sa iti placa si ca stil, dar si din punct de vedere al materialului.

Tamperul pe care il alegi o sa faca diferenta intre o cafea buna si una foarte buna.

Tampere Cafea