Descopera cafeaua cold brew, impreuna cu alte metode alternative de preparare a cafelei

Metodele de preparare a cafelei au evoluat foarte mult de-a lungul timpului. S-au gasit multe metode inovative de a reda aroma si savoarea diferitelor tipuri de boabe de cafea. O ceasca de cafea buna se obtine prin atentia la mai multi factori: alegerea boabelor potrivite, modul de prajire al boabelor, folosirea unui dispozitiv potrivit, metoda de preparare.

Daca esti pasionat de cafea, probabil ai auzit de metoda cold brew, o forma de preparare a cafelei, prin care se obtine un gust foarte aromat. Poate ai observat pretul ridicat al acestui tip de cafea, dar te-ai intrebat vreodata de ce costa mai mult decat o cafea normala? Prepararea acestui tip de cafea, necesita undeva intre 12 si 24 de ore. Apa fiarta ajuta la obtinerea aromei cafelei mult mai repede. Acest cold brew presupune turnarea de apa rece sau la temperatura camerei peste cafeaua macinata. Nefiind apa fiarta, obtinerea unei arome puternice va necesita mult mai mult timp, de aceea prepararea ei dureaza atat de multe ore. Un rol foarte important, in prepararea unui cold brew de calitate, il joaca macinarea cafelei. Aceasta trebuie sa fie macinata foarte bine spre mediu, pentru a obtine un gust cat mai aromat. 

Alte metode alternative de preparare a cafelei

  • Metoda French Press: este una din cele mai usoare metode  de a  prepara cafeaua la tine acasa. Este alegerea multor pasionați de cafea pentru ca prin aceasta metoda, se obtin arome bogate si puternice. Tot ce trebuie sa folosesti in prepararea acestui tip de cafea este o carafa, cu un piston cu filtru de plasa metalica.
  • Metoda Pour-Over: dupa cum ii spune si denumirea, aceasta metoda implica turnarea de apa fierbinte peste cafeaua macinata intr-un filtru. O sa obtii o cafea delicata si plina de arome, in doar cateva minute.

Astea sunt unele din metodele prin care poti obtine o cafea aromata, dar nu singurele.

Brew si Metode Alternative