Fall in love with coffee once more – alege metoda moka brew si descopera metode alternative de pregatirea cafelei!

E de subinteles ca iubitorii de cafea deseori prefera sa se reintoarca la metode clasice precum moka brew sau sa experimenteze cu metode alternative de pregatire a cafelei cat mai noi, cum ar fi V60 sau pour over. Indiferent de motivele pentru care ai vrea sa-ti extinzi orizonturile gustative, cert este ca acelasi sortiment de boabe de cafea poate capata mai multe fatete, avand in vedere metodele diverse de a le prepara, de la macinare pana la fierbere. 

Asadar, hai sa vorbim putin despre moka pots, avand in vedere ca au o reputatie mai putin stralucitoare fata de restul – obtinuta pe nedreptate!

Despre moka pot: cum sa obtii o cafea gustoasa

Multi spun ca o cafea pregatita la un moka pot este prea amara, prea arsa, prea nesatisfacatorare. Ei bine, in aceste cazuri este deseori vina prepararii, nu al cafelei in sine. Stiai ca o cafea moka se situeaza, ca gust, undeva intre espresso si cafeaua de la aparatul cu filtru. 

Pentru a obtine acest gust echilibrat, totul incepe de la macinare: 

  1. Pentru moka pot, foloseste un grad de macinare mai grosier (mediu spre grosier).
  2. Mai apoi, atunci cand umpli rezervorul de cafea, nu tasa cafeaua, ci doar niveleaz-o.
  3. Adauga apa. Evita sa folosesti apa rece in baza aparatului moka – in schimb, pune apa direct fiarta
  4. Pune moka pot-ul direct pe o sursa de incalzire. Atunci cand observi ca apa incepe sa bolboroseasca, du pot-ul sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de fierbere al cafelei.
  5. Voila! Ai o ceasca de cafea gustoasa, fara sa fie amaruie.

Acum ca ai aflat, incerci si tu?

Cafetiere Moka