Cafeaua de specialitate, proaspat prajita, nu are competitie in gusturi si arome
Daca te consideri un cunoscator in domeniul cafelei vei descoperi ce probabil cautai de ceva timp: o experienta noua, de calitate, prin care sa redescoperi gustul cafelei si sa te indragostesti ce acea cafea proaspat prajita, ca atunci cand ai gustat-o prima oara. Iar daca esti nou venit in lumea cafelei, te invitam sa descoperi adevaratul gust al calitatii. Te intrebi ce diferenta este intr-o cafea obisnuita si cea de specialitate? Afla ca o a cafea de specialitate are nevoie de un scor anume – acordat de o asociatie care are ca scop tocmai sa acorde note bazate pe calitatea boabelor de cafea. Acesti cunoscatori dicteaza ce poate fi numita cafea de specialitate sau nu. Iti dam un sfat: nu pica in plasa cafelelor “premium” sau “gourmet”, deoarece acesti termeni nu au o baza de rating precum cafeaua de specialitate.
Drumul boabelor de cafea de specialitate, pana sa fie prajite
Sunt multe tari care se ocupa de cultivarea boabelor de cafea. Aceste tari si-au pus amprenta in lumea cafenelelor tocmai prin diferentele lor. De exemplu, o cafea din Kenya va avea un gust diferit fata de una din Brazilia. Datorita solului diferit din fiecare tara originara, cafeaua va capata note diferite de gusturi pe care le vei simti in cana ta. Stiai ca abia din secolul XX a devenit popular acest concept? Odata cu globalizarea, cafeaua de specialitate s-a raspandit pretutindeni, iar astazi, noi am transformat-o intr-o stiinta exacta: fiecare cafea are modul sau de preparare pentru a obtine gustul pe care nu il vei uita.